TwitterFacebook

Survival dla alergików

Bez glutenu. Bez cukru. Bez nabiału*.
Znacie to? Jeśli nie, to macie wyjątkowe szczęście – albo wszystko jeszcze przed wami.

Hanka Ciężadło – mama bliźniaków z dietetycznym wyrokiem – idzie w swojej kuchni na wojnę: udowadnia, że zdrowe odżywianie nie musi oznaczać pasma wyrzeczeń, a dieta nie ma absolutnie nic wspólnego z nudą.

To survival. Będzie się działo!

Jak wytłumaczyć babci, że nie możemy jeść chleba naszego powszedniego?
Jak – bez ofiar w ludziach – przetrwać imprezę, na której podano wyłącznie zakazane produkty?
Czy tort bez mąki, jajek i cukru w ogóle liczy się jako urodzinowy?
W jaki sposób przygotować małego alergika na kilkudniowy szkolny wyjazd?

Doskonałe przepisy oraz porady na różne okazje. Przetestowane i zatwierdzone przez Damiana i Dominika – a jak wiadomo, własne dzieci to najsurowsi krytycy pod słońcem.

Książka do gotowania i do czytania!

*Uwaga!
Produkt może zawierać więcej niż śladowe ilości orzeszków, ziaren i przekornego optymizmu 🙂

Hanka Ciężadło, Survival dla alergików (i ich rodzin), Mando, Kraków 2018.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *