TwitterFacebook

Jak grillować, by było zdrowo? [AUDIO]

Polacy pokochali grillowanie. Wspólne pieczenie kiełbasy, karkówki czy kaszanki w gronie znajomych jest jednym z najpopularniejszych sposobów na spędzanie wiosennych i letnich weekendów. Co trzeci rodak deklaruje, że w sezonie grilluje przynajmniej raz w tygodniu. Specjaliści ostrzegają jednak, że grillowanie wiąże się z licznymi zagrożeniami dla zdrowia. To ma swoje plusy, pozwala bowiem wytopić tłuszcz z mięsa. Polacy je uwielbiają, ale pamiętajmy, że na ruszt śmiało możemy wrzucić też ryby, warzywa czy owoce. Do wysłuchania rozmowy na ten temat z dietetyk Martą Rożniatą zachęca Marzena Wiśniewska:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *